neljapäev, 18. august 2016

Hästi on, lihtsalt.

Kevad oli siis 
Tõin poest paki sigarette, tegin kohvi, istusin räästa all ja tõmbasin kaks tükki järjest. Viimati suitsetasin äkki kuu aega tagasi. Hetkel ei teagi, kumb on suurem - kas tunne, et hing on rahul (teen mis tahan siis kui tahan) või kahtlane kumin peas ja s+a maitse suus. Aga no oli vaja, vist.

Suitsupaki viskasin ära. Ma olen nüüd kuid juba niimoodi teinud ja mu meelest töötab. Kui tean, et täna tahan suitsetada, ostan, teen paar-kolm tükki ja viskan paki minema. Koju seisma ei jäta, muidu teen kõik ära ja hakkan ahelsuitsetajaks. Vist. 

(tärnid, no, ei leia klaviatuurilt)

Õues on kuradi oktoober. Ei, mulle väga meeldib, et ööd on jälle mustad ja et öösiti vihma sabistab, aga nii külm on noh ja küttepuud on nii rasked tuppa tassida. Talvel on kuidagi nii, et valikut pole ja lihtsalt tassid, praegu aga venitan mitu tundi, mõtlen, kas ikka on nii külm, et ilma ei saa ja siis, kui olen lapsele juba kolm korda öelnud, et pane sokid või sussid jalga ja ta ikka ei pane, lähen kuuri ja toon ja teen.

---

Eile panin akendele rulood ette - oma väikeste käpakestega. Täna hommikul esimese asjana kukkus köögiruloo mulle pähe ja avastasin, et üks elutoa ruloo on saanud akna suhtes kaks cm viltu. Uhh, programmis on kardinapuude intallimine lae alla. Loll aga... (vt. eelmist postitust).

Remondist veel nii palju, et liistud, mis ostsin akendele, osutusid koju jõudes sobilikeks ustele. Hästi läks ju, tegelikult. Üle jäävad vaid mõned, enamuse saab ikka ära kasutada.

Pistikute ja juhtmete paigaldaja külastab meid alles ülejärgmisel nädalavahetusel - sest praegu on viljakoristuse aeg.

Muide, võitsin ehituspoest 100 eurose kinkekaardi. Helistati, üllatusin, siis tuli meelde, et ja jah, kui me värvi ostsime, siis laps nõudis, et täidaksime müüja pakutud loosisedelikese. Kui ma nüüd ära otsustan, mida mulle ehituspoest 85 euri eest kõige rohkem vaja on, siis realiseerime ära. Viisteist euri on juba bronnitud - ma olen juba korduvalt silitanud üht 10 eurist toalillepotti - vana on mõraga ja lillele napp, aga siiani uut osta ei raatsinu ja laps tahan savist siili, ka juba mitu korda küsinud, nüüd ostame ära :) 

 ---

Mul, muide, algas puhkus (jälle, seekord pisut pikemalt), nii et otsin netist retsepte - salat rohelistest tomatitest ja salat ülekasvanud kurkidest ja... õunamoosi oskan retseptita teha.Peedid! Peedihoidis tuleb ka kindlasti teha.

Mul on maitsetaimede kiiks (nt basiilikut on mul aias sel aastal 6 erinevat sorti) - kogun ja istutan isegi siis, kui kasutada ei oska. Nt vürtssalvei - ilus kirjeldamatult hurmava lõhnaga taim, kuid kui tavaline käib keeduubade ja sealiharoogadele, siis seda ei oska millegagi sobitada.

Täna on tuba paksult täis piparmündilõhna. Õhtul tõin taimed tuppa ja nokkisime tütrega lehti plastikkarpidesse kella üheteiskümneni. Tee tarvis. Panen neljast sordist lehti karpidesse vaheldumisi ja kohe sügavkülma. Nii ei jõua erinevate sortide maitsed seguneda ja tee saab iga kord veidi erineva mekiga sõltuvalt millisest sordist lehed kannu  (kokku) satuvad.

 Kui vihm üks kord järgi jääb, siis panen peterselli ka karpi ja võtan ühe maasikapeenra üles ja... ja kardinad ostsin ära, nüüd vaja ära õmmelda ja. Kirjutades jõudsin arusaamisele, et hästi on. Lihtsalt.

:)

2 kommentaari:

  1. Eriti usin lehenoppija :)
    Mina seon taimed luuaks ja riputan sahvrisse kuivama. Sealt talvel hea võtta. Salveitee on väga maitsev ja köha korral asendamatu.

    VastaKustuta
  2. Jaa, tavalisest salveist olen küll teed teinud, täna proovin kindlasti teisest ka. Veider, et ma ise selle peale tulnud ei ole :)

    Piparmündi ja üldse ürtide kuivatamiseks peab vist olema see väga õige temperatuuri ja valguse ja tuule vahekorraga ruum. Mul kipuvad pruuniks minema või kopituse lõhn külge tulema. Olen proovinud ka ahjus kuivatada aga otsustanud enda jaoks, et sügavkülma pannes on lihtsam - õnnestub sõltumata ilmast :) . Maitse on ka veidi teine - külmast on sama, mis suvel peenrast.

    VastaKustuta