esmaspäev, 5. september 2016

Andrus Kivirähk "Karneval ja kartulisalat", Varrak (2015)

ÕIGLANE TOLMUIMEJA
"Täna söön ma lõunaks ühe rumala tolmuimeja!"
"Ah nii!" hüüdis tolmuimeja. "Seda sa veel kahetsed!"
Ta hakkas mühinal imema. Kõigepealt imes ta krokodilli seest välja hambad, siis keele ja lõpuks kondid kah. Krokodill jäi täitsa tühjaks ja vajus sisinal kokku.
"Paras sulle!" ütles tolmuimeja. "See on selle eest, et sa elevandipoega kiusasid. Elevandid on tolmuimejate moodi ja mina ei luba neile liiga teha."
Tühja krokodilli võttis tolmuimeja koju kaasa ning kinkis lastele. Need puhkusid krokodilli õhku täis ja käivad temaga nüüd suvel meres ujumas. Ning talvel lähevad temaga vanni. Õhku täis puhutud krokodill on ju täitsa ohutu ega saa enam kellelgi ninast kinni võtta.

AHVI SABA
Ta oli nüüd tõeliselt tark, oskas lugeda, numbreid liita ning isegi natuke inglise keelt. Ahvi juurde ta enam tagasi ei läinud, sest ega siis targal sabal ei kõlba rumala pärdiku pepu küljes rippuda! Selle asemel valiti saba vihmausside kuningaks. Saba oli ju välimuselt väga vihmaussi moodi, ainult et pikem, paksem ja kõrgesti haritud.

***

Mul, teate, hakkab puhkus otsa saama. Näe, tõstsin arvuti juba kapist välja, kergitasin kaant, proovin siin ettevaatlikult, ühesõnaga, tere kosmos.
:)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar