esmaspäev, 1. mai 2017

Ära tuli :)

Küsimus "Kust lapsed tulevad" on meie peres jutuks küll tulnud, kuid siiani peamiselt seoses kassiga. Laps teab, et laste saamiseks on vaja ema ja isa ja seepärast arutame tihti sobivate kassiisa-kandidaatide üle.
- Naabri-Miku on teist värvi ja liiga vana ka.
- Robert küll sobiks, aga Roberti pere ei taha teda vist meie ära anda? Vaata, nad saavad nii hästi läbi.
Roberti pere ei taha jah, oma kassi meile anda, kuid vaevalt, et Robert ja Miisu sellest hooliksid, kui mõlemad opereeritud poleks. 

Kunagi piisas lapsele seletusest, et kui ema ja isa teineteist armastavad ja kallistavad palju, siis sünnib neile laps.  Seejärel piisas seletusest, et issi paneb emme kõhtu seemnekese, millest siis laps kasvab.

Kuni täna hommikul. Järjekordselt:
- Kuidas...
- Armastavad, kallistavad, issi paneb emme kõhtu seemnekese...
Ja nii mitu korda, kuni laps peatab mind juba tigedalt, ise samal ajal mu särki üles kiskudes ja sõrmega mu nabas surkides:
- Ma sain sellest juba aru! Ma tahan teada, KUIDAS TA PANI SINU KÕHTU SEEMNEKESE? (minu naba uurides) NABAST VÕI?

Samal hetkel helises telefon ja siis juba läks järg käest, läksime putru keetma jms. Aga... no pahviks lõi. Ma nii üldiselt suudan ükskõik kellele ükskõik millest rääkida, kokutamata. Aga oma viieaastasele :) ... vajan ettevalmistusaega :)

Kuidas teie oma lastele neid asju selgitanud olete?



12 kommentaari:

  1. Meil samamoodi vanim laps küsis viieaastaselt. Hingasin sügavalt sisse ja välja ning seletasin, nagu asi on: "mees paneb oma selle naise sinna ja nii käibki."
    Järgnes pikk vaikus. Lõpuks laps nentis: "See peab küll kohutavalt KÕDI tegema!"
    Rohkem pole sellest juttu olnud ei vanimaga (tänaseks 20nene) ega kahe nooremaga, aga millegipärast arvan, et nad tänaseks on asja kuidagi ise välja selgitanud :).

    VastaKustuta
  2. :) "kohutavalt kõri" on nii aegsasti öeldud! Mul ühe sõbranna laps, küll veidi vanemana, kuulas ära ja ütles "iuuu!"

    VastaKustuta
  3. Mu vanim laps sai valgustuse lasteaiast. Teadmise sellest sain siis, kui ta sättis Barbiet ja Keni voodisse teki alla ning külas olev vanavanaema uuris, et kas ta paneb nukud magama. selle peale teatas ca viie-aastane Tütreke Suur teadliku ja kergelt üleoleva häälega, et aah, Suur Vana, sa ei tea elust pooli asjugi.

    Selle teadliku näo ja sisendava häälega öeldud lausest sain aru, et meie jaoks on see teema päevakorrast maas. Nooremaid ilmselt valgustas kas Suur Õde või lasteaia nutikas kolletiiv.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. :) Lasteaed on tõesti ammendamatu tarkuse allikas

      Kustuta
  4. Seemne-vastusest on seni piisanud, ootan huviga edasisi arenguid.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mhm, kogemusest ma pakuks, et arengud ei jää tulemata.

      Kustuta
  5. Ka umbes 5-aastasega.

    - Aga kuidas see siis juhtub, et mees paneb oma seemne naise kõhtu.
    - Noh. (Huh. Hinga.) See on üks niisugune mehe ja naise omavaheline asi, mis nad kahekesi tavaliselt paljalt teevad. Ja seda nimetatakse seksiks.
    - Ahah.

    Mitte ühtegi täpsustavat küsimust.

    VastaKustuta
  6. Mul ei ole selle esialgse seksivestluse osas ühtegi mälestust kummagi lapse osas. See ei olnud mingi oluline asi meie kellegi jaoks. Normaalne.

    Aga mis eritähendused on ajalooliselt sõnade "nikkuma" ning "nussima" vahel ja "mis on "anaalseks?"" olen seletanud viimase poole aasta sees.
    Mind ei sega - küll aga segas poja klassivenna küsimus, kas lapsed sünnivad tagumikust. Siis sai talle seletatud, et tead, ei ole nii, et poistel on peenis ja tüdrukutel lihtsalt pole seal kohas midagi. Seletasime pojaga kahekesi ja mul oli täielik wtf, sest neil oli ju koolis just kuu aja eest olnud suguelundite õpe, kuidas nii mitte midagi siis aru ei saanud???

    VastaKustuta
  7. Meil on praegu see aeg, kus kõrvad on ekstra teravad ja mälu hea, aga tähendusi ei tea. Käib ise küsimas ja ma ka seletan. Aga rohkem vist selliseid süütumaid väljendeid, et kas "peast täitsa soe" on halvasti ütlemine. Noh - kuidas võtta, saab halvemini, jms :)

    VastaKustuta
  8. Vot - igast kujundid ja kujundlik kõneviis - seda omandame.

    VastaKustuta