kolmapäev, 5. detsember 2018

St, minu tuba, vms

Tähendab, ma võimlesin praegu 10 min, et saada sisse Stuudiumisse, täitmaks oma lapsevanema kohustusi (avaldama arvamust õpetajale tehtava jõulukingituse osas, umbes, kas kohvitass või piletilevi kinkekaart või ikkagi kohvitass) ja no ei saa, sisse. Õnneks seda, et esinemiseks on vaja, liialdamata: punaseid pükse, hommikumantlit, hambaharja, patja, valget särksi, musti retuuse, päkapikumütsi ja rokkari kostüümi (ja aega ju veel on - nimekiri pikeneb raudselt), saab teada ka telefonist. Ma pean välja mõtlema mingi süsteemi, kuidas meeles pidada, kuhu mis asjad ja millal kaasa võtma peab. Või siis  - ja see mde, on mõte, tõstma kõik need asjad mõne pappkastiga nt, korraga autosse ja siis vajadusel, umbes, et "Aa, täna oli hommikumantel ja padi? Oot, ma jooksen korraks parklasse!" Täielik müstika, kuidas veel mitme lapse vanemad hakkama saavad. Maivõi. Ja ausõna, mul oli palju häid ideid, kingituse osas, ma olen sel aastal kuidagi varakult jõululainel. Aga ma keeldun neid edastamast telefoni tippides. Igatahes, kui ma arvuti taha juba istusin, olgu märgitud, et viimati loetud raamatutega on kuidagi eriti hästi. Oot, ma võtan uue lehe.

6 kommentaari:

  1. Meil ka Stuudium, sa ID-kaardiga ei saa sisse?

    VastaKustuta
  2. Oh, muidugi saab. Kui ma viimati ID kaardiga _kodust_ Stuudiumis käisin, kadus ID-kaart nädalaks. Muidugi panin sertifikaadid kinni. Nädala pärast siis leidsin kodus kasutatava arvuti pesast. Õnneks avaldust kadumise kohta esitada ei jõudnud, said sedid uuesti lahti teha. Jama tohutult, sest kasutan ID kaarti tööl igapäevaselt. Seepärast tahaks, et ID kaart oleks koguaeg kotis ja et kodus saaks igale poole Mobiili ID-ga, aga sellist võimalust seal ei ole. Jääb siis parool. Aga no udu, nagu ma olen, iga jumala kord küsin uue :)

    VastaKustuta
  3. Ma ei saa millegipärast su raamatupostitust kommenteerida. Ega ma muud öelda tahtnudki, kui et LeGuin on hea, väga hea.

    VastaKustuta
  4. Posserdasi postitamisega, seepärast võimalik, et ei saanud. Aga LeGuin, jah, ma olen teda varem ka lugenud, aga muinasjutulisemaid asju, Meremaa võlurit ja pimeduse pahemat kätt ja millegi pärast on meeles mingid punased purjed, aga netist täpset nime moment ei leidnud. On tõesti hea. Aga see "Ilmajäetud" meeldis mulle rohkem, kui teised nimetatud.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Pean Ilmajäetud omale lugemislauakesele võtma. Muu tõlgitud LeGuin on omateada loetud. Tänan soovituse eest!

      Kustuta
  5. Kommenteerida mina ei saa Chrome veebilehitsejast, Edge lubab kommida.
    Aga Stuudium...
    Alistu. Kui on vaja tippida, saad selle telefonist ka tehtud. Stuudium arvuti veebilehitsejas ei kipu viimasel ajal enam tavalist parooliga sisenemist tunnistama.
    Muidugi, mobiilne ID on suureks abiks. Mobiili ikka nii kergesti ära ei kaota, kui ID kaarti.

    VastaKustuta