kolmapäev, 8. märts 2017

Naistepäev



See on nii armas ja tüütu, kuidas mehed naistepäeval veidraks kätte lähevad. Esimene, kes täna lilled ulatas, inimene, kellega mul on rõhutatult tööalane suhe, surus kõigepealt kätt ja podises... midagi. Seejärel aga haaras juba lahkuval minul õlgadest, keeras mind enda poole tagasi ja kallistas, pikalt, teise nähes, kes mõni minut hiljem verbaliseeris seksistliku kõne mulle ja veel paarile kohal olnud naisele. Alustas sõnadega: "Mind on volitatud... " ja lõpetas traditsiooniliselt onuheinolikult: "Pidage meeles, naised, et me ei hinda teid üksnes kolleegidena, vaid armastame naistena!" Kahju lausa, et orkestrit kohal ei olnud.


Edasi leidsin kusagilt nurgast majahalduri poolt kirjakesega varustatud juba longu vajunud kimbu. Mõtlesin, et viskan prügikasti. A siis hakkasin mõtlema, et äkki koristajad kannavad ette - ja oleks väga segadusttekitav. Tõlgendada saaks mitmeti ja lihtne "olid juba närbunud" oleks viimane, mille peale keegi mõtlema hakkaks. Kui hakkaks - võimalik, et mõtlen üle. Siiski, ebaviisakat muljet endast jätta ei taha - poetasin hoonest eemal asuvasse konteinerisse.


Mul on üks sõber, kes mh kingib mulle igal aastal ehteid punastest korallidest. Ma arvasin, et talle lihtsalt meeldivad need punased polüübid (või mina neis polüüpides). Kuid täna selgus, et kõik on palju keerulisem. Nimelt tema usub, et korallid stabiliseerivad nõiaväge!  
 - Nt kui keegi on nt enda tahte vastaselt vampiir või libahunt, - rääkis mees torgates mulle kõrva järjekordse punase kõrvarõnga, - aga soovib elada siiski inimesena inimese moodi, kannab korallidest amuletti ja see hoiab muutumast.


Üks teine sõber kingib mulle aastast aastasse igaks tähtpäevaks kollaseid lilli. Erinevaid sorte, kuid alati kollaseid. Ma siiani arvasin, et seepärast, et talle meeldivad kollased lilled, aga nüüd ei julge küsida ka.


Kuller tõi päeval ümbriku mälupulgaga. Pulga peal oli ainult Martina Topley-Bird laual "Anything". Nüüd olen pool päeva Martinat kuulanud. Ilus on :)


...

2 kommentaari:

  1. Ma tegin tänaseks oma ingl blogisse ettevaatliku postituse. Et nõuka püha jne. Ja pidin pikali kukkuma, kui hommikust alates olen lugenud üle maailma tervitusi " head naistepäeva".
    Ma pole geograafilist statistikat teinud, aga tundub nii, et jälle meie mingi mineviku kompleks. Teised tähistavad uhkusega ja kompleksivabalt.. :)

    VastaKustuta
  2. Just, kompleks ongi õige sõna. Meil kompleks, muljal kättevõidetud võrdõiguslikkuse ja solidaarsuse püha. Kusjuures - naistevahelise solidaarsuse - nii et õnnitlema peaksime vist hoopis üksteist. Aga mina isiklikult suhtun kuidagi rahulikult - tõite lilli, ahaa, aitäh.

    Tegelikult mulle väga meeldis S&D viimane postitus, mh see, mis ta ütles naistepäeva kohta https://soodomakomorra.blogspot.com.ee/2017/03/mees-sinu-kord-on-poodi-tulla-uhe-paeva.html

    VastaKustuta