kolmapäev, 3. august 2016

Suvi on paks ja kleepuv ...

Kaasaegne Hongkongi kunstnik, kes esineb pseudonüümi alla Cellar-FCP
... nagu noor mesi nagu vaarikamoos. Linn soojeneb miraažideni ja tundub ebareaalne. Väsinud varesed magavad vilus otse muruplatsidel. Lehitsen vanu märkmike. Näen, kuidas muutub minu reaalsus. Aegajalt tunnen end ikka veel abituriendina, kes on eksamiks õppimata jätnud.

Tundub, et mulle on a priori jäetud andmata mingid juhised või orientiirid - kuhu suureks kasvada, keda armastada, millega tegeleda, kuidas hallata kõike juhtuvat.
Püüdes ehitada mingit loogilist süsteemi, arusaadavat ja turvalist, jõuan mingil hetkedel ikkagi ummikusse, tekib ülekoormus. Kõik laguneb episoodideks ja faktideks, mõistmisteks ja eksimusteks. Peab hakkama tegema valikuid, peab otsustama, millest alustada. Valima punkti, kust jätkata saab.

Päeva peale ilm muutub - tibutab, siis on umbne, siis tuleb tuul. Pea muutub uduseks ja vabalt võib uinuda enne, kui jõuad värske espresso huultele tõsta.

Hommikud on imelikud, peaaegu ebamaised - tunne, nagu kõnniks Jumala peopesal püüdes koguaeg tasakaalu säilitada.
Õhtuti olen väsinud. Tunnen, et olen kulutanud on teravmeelsuse, vaimustuse ja kangekaelsuse nulli. Vaja on püüda uinuda nii, et ärgata veidi eemal, järgmises punktis.

Iga tõrge, mõra või paus on tunda seda teravamalt, mida õnnelikum sa olen. Pikalt hea tundub kahtlane, hakkan mõtlema, et nii, selle eest ma veel maksan, see juures ei ole teada, mida see kord küsitakse.

Mõtlen koguaeg: "Ära mõtle."

Linn libiseb kergelt jooksukingade taldade alla ja teiselt poolt sahisedes selja taha nagu paberid printerist. Iga sekund on väärt tajumist ja ruumi mälus. Rahulikumatel aegades on siis võtta, vaadata ja uurida, pärlid arhiveerida.

2 kommentaari:

  1. Ah, sellepärast olen ma su lugemislaual - kohati nii sarnane mõtlemine. Tunded võivad teised olla, aga kuidas maailm on meeleolus aistitav - jaa.

    Midagi tarka mul muidu öelda ei ole =)

    VastaKustuta
  2. Väga väga naine, sa oled mu lugemislaual, sest sa oled imeline. Ja väga julge.

    (ma arvan, et sain aru, mis sa ütlesid, ma olen nõus :) )

    VastaKustuta