kolmapäev, 10. august 2016

Väikesed asjad on olulised.

Väikesed asjad on olulised. Nt hommikupuder - võiks ju arvata, et kolme komponenti (kaerahelbed, piim ja sool) sisaldavat toitu ei ole võimalik nässu keerata, kuid see pole kaugeltki nii. Vahekord on oluline - ei tohi olla ei kuiv ega vedel. Keetma peab tingimata piisavalt, et konsistents oleks liimjas, kiirustades valminud puder saab saepurune ega paku rahuldust. Täpselt õige terake soola ja tükike võid.

Ma täna unustasin soola ja mõtlesin juba, et no tere hommikust, selline päev siis. Aga siis ajas kassipoeg (Miisu, rotikarva triibuline) ümber lapse meisterdamise komplekti (kausitäis nööpnõelu ja teise sama suure litreid) ja kuni ma neid korjasin, läks kõik kuidagi heaks.

Me elame suvi läbi lahtiste akende ja pärani ustega ja nii leiame aegajalt toast igasuguseid üllatusi. Üks õhtu lendas nahkhiir esikusse (õnneks lendas ise välja ka), tavaliselt aga lähedal kasvavate puude lehti ja tuulega on isegi oksi olnud. Praegu on kasepudi.

(Kas sa teadsid, et urvad, mis talvel kase küljes ripuvad, on isased, emased aga on suvel, need püstised ja algul helerohelised. Ja et kase vili on pähkel? Ma nüüdsama googeldasin).

Aga kasepudi siis. Väikesed, laiatiivalised pähklid (on ju kummaline, ma pole kunagi selliselt mõelnud, ikka pudi ja pudi, nüüd räägin kõigile, et meil on tuba ja hoov ja auto ja kõik kõik kõik tiivulisi pähkleid täis) - neid on kõikjal, vaata sulgudesse. Kuid erinevalt tolmust, need ei häiri, tõmban peoga köögilaual olevalt raamatult või rapsin õhtul voodilinalt ja kui mõni ka jääb, siis... siis lihtsalt jääb.

Varsti on lehetuisuaeg. Meil on siin lisaks kaskedele haavad. Need on lärmakad ja muutuvad varsti rõõmsalt värvilisteks.

**

Ja nüüd tegin endale kohvi ja panin kogemata suhkrut - ma muidu joon ilma, laps joob oma hommikust lurri suhkruga, ikkgi, kuu on vist jälle seal, seniidis :)

6 kommentaari:

  1. Niiiiii armas postitus. See lahtiste akende ja uste osa pani mind kuidagi Eestimaad igatsedes niuksuma. Mitte et siin ei saaks aknaid ja uksi lahti hoida ;-) Me elame pool suvest terrassil.

    VastaKustuta
  2. Jaa, meil ka! Aknad-uksed lahti ja kasepähklid :) (Mõtlesin sääskedele ja oleksin peaaegu kirjutanud "sääsepähklid".) Mulle väga-väga meeldib lahtise aknaga magada, kõik need öised hääled, kauge rong, kullipoja hõiked, ritsikad, kiirendajad kuskil kaugel külas ... ja sääskede vastu aitab baldahhiin. Naaberküla peo ajal panime küll akna kinni ööseks - väga halb muusikavalik oli.

    VastaKustuta
  3. Baldahiin, jah, kehva muusika vastu ei aita.
    :)

    VastaKustuta
  4. küll ma lugesin seda lehetuisuaeg ja kokku ei saanud. ikka lehetu isuaega ja lehetu isuaeg. et mida see veel tähendab:)?

    VastaKustuta