esmaspäev, 10. oktoober 2016

Väike filmimaraton

Uhh, ärkasin. Ärgata päeval kell kaks on veider. Aga oli võimalik, sest laps, kes muidu ei ole minu vabal päeval nõus lasteaeda minema, sel korral lausa kibeles - nimelt oli tema kord rühma korrapidaja olla. Mõtle - ta saab aidata söögitädil köögist süüa tuua ja lauda katta ja teavitada teisi lapsi söögi ja muudest aegadest. Selle nimel ju tasub, ometigi, lasta emal ka ükskord end välja magada lasta nt.

Olla on hea ja imelik. Sõin ja kohvitasin korraks läbi sõitnud emaga. Ilm on ilus, teha on palju aga ei suuda otsustada, millest alustada. Kas panna enne ahjud küdema või korjata pesu õuest või panna punapeedid keema või... ja kuni otsustanud ei ole, joon veel tassi kohvi ja annan teada, et.

Et viimasel paar õhtul ja ööl olen veel ühe sokipaari valmis saanud ja selle kõrvale rida filme vaadanud, sedakord siis kunstnikest. Vaadatud said Klimt, Modigliani, Rembrandt, Pollock, Vermeer ja van Goghi elust rääkivad teosed.
 
Peab ütlema, et autorid ei ole end tagasi hoidnud ega tegelasi haletsenud. Selge see, režisööri nägemus ja romantism ja boheemlaslik fluidum, kuid kokkuvõttes on ei jäta need poisid endast teab mis kaunist muljet. Kõige muu hulgas joonistub muster "võtta naine ja käia talle närvidele kõrgkunstilise ahastusega a´la "ta on minu viimane võimalus!" (Pollock vestluses abikaasaga oma noorest armukesest). Rembrandt kiusab sünnitusest veel mitte toibunud Sakiat, Vermeer aga luuletab ühistöös abikaasaga 15 (VIISTEIST) last, kuid pärlkõrvarõngaga portree tarvis vajab siiski teeniatüdrukut, noort ja prisket soovitavalt Scarlett Juhanssoni esituses. Ja et suu oleks lahti! Film Klimtist on sedavõrd arthauslik, et ma jäin kaks korda magama ja lõpuks ei saanudki aru, kas filmiloojad mõistavad Klimti hukka või on hoopis kadedad. Modigliani - no teate. Teoorias olen ma küllaltki rahumeelne inimene, kui kinos näidatud Modiglianile annaks küll mööda pikka kaela kõrvu, ausalt.

Ja ainult van Gogh, nagu korralik inimene muiste, käis regulaarselt kaks korda nädalas bordellis ega komposteerinud kellegi aju.

Ja need inimesed, Vincent.  nimetavad meid sinuga, hulludeks :) .

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar