kolmapäev, 23. november 2016

"Lemmikloomade salajane elu" ja "Trollid"

Kui sul on viieaastane laps, siis tõenäoliselt juhtub sinuga üks kahest: sa kas hakkad multikaid armastama või vihkama. Minuga, kes ma pole kunagi armastanud kinos käia (palju nihelevaid, krõbistavaid, sahistavaid, nuuskavaid ja köhivaid inimesi koos ühes mitte eriti suures kinniste ustega saalis - iuu!), juhtus õnneks esimene. Sedavõrd, et salaja unistan juba mõnest hilisõhtusest kinokülastusest, kus saaksin vaadata (lapseta) ENDA POOLT VALITUD filmi. Aga noh, siiani olen piirdunud siiski argipäevaste (tühjad saalid) multikaseanssidega, mille valib viiene.


Eelmisel nädalal käisime vaatamas "Lemmikloomade salajast elu" .
See oli hea. See oli kerge ja humoorikas. Tegelasteks olid karikatuursed ja koloriitsed loomakesed erinevas adekvaatsuse astmes, mis varieerus kergest nihkest oravate (buldog) või Mehhiko seriaalide (spits Gidget) suunas  kuni täieliku hullumeelsuseni (jänku Snowball, kanalisatsioonis elavate jõmmide jõugu juht).

Film on väga ilus, suurepärane graafika ja kena disain. Atmosfääriline. Stiliseeritud New York  on kaunis viimse pikslini.
Muhelema panid mitmed vahvalt pakitud viited ja kniksud kinoklassikale - "Vanglaekspressist" "Džässis ainult tüdrukuteni".
Muusikalist tausta kiidan, sümpaatne ja eriilmeline, kus muu hulgas leidis koha ka selline meistriteos nagu "You`re my best friend". See, mde, oli vist minu lemmikkoht üldse.

Seejuures, filmis puudusid vulgaarsus ja küünilisus ja suures laastus polnud siin ühtegi tõelist lurjustki. No tõsiselt, minu silmis ei kvalifitseeru keegi. "Episoodi kuningas" punnsilme sfinks-kass? Minge nüüd, ta on hullult naljakas. Maa-alune madu? No... tema ehk veaks väljagi, kui teda oleks filmis pisutki rohkem. Kodutute loomade püüdjad? Nemad on siin vaid "peksupoisid", nagu pätipaar "Üksinda kodus". Lõpuks, jõugu pealik - valge ja karvane Snowball? Ta on mu meelest lihtsalt peast haige psühh ja me ju ei nimeta lurjuseks halvasti käitunud inimest nt, kui probleem tuleneb ilmselgelt meditsiini valdkonda kuuluvast küsimusest. Ja üldse - oleks ta normaalsem olnud, oleks kino igavam.

Kõik koostisosad kokku andsid suurepärase meelelahutuse ja garanteeritud hea tuju päeva lõpuni, soovitame!
:)

**

Eile käisime lapsega botaanikaaias, sealt edasi jalgsi kesklinna - plaanis oli osta advendikalender (jäi ostmata) ja süüa kiirustamata kusagil mõni maitsev suutäis. Me pole küll eriti ilmatundlikud - armastame igasuguseid ilmu, aga no eile tundus ikka kuidagi ilge hall see olemine, külm tuul puges põue ja sundis käed sügavamale tasku. Niiskus ajas kananaha ihule ja näkku sabistava vihma peale oleks tahtnud karjuda. Ja siis me kuskil nägime "Trollide" multika plakatit - niiiiiiiiii roosat, et meil tekkis plaani muutus. Soe kinosaal tundus täpselt see, mis vaja. Kohvi, kakaod ja kummikommi. Ja siis veel see ere ja helge - "Trollid" - see ausõna, ravib igasuguse halluse ja kaamose ja võib-olla isegi nohu.
Tohutult värviline, südamlik kino. Elujaatav, õnnest igal võimalikul hetkel ja kallistustest iga tund. Pisikesed erivärviliste juustega olevused võluvad nii suuri kui väikseid. Mille tõestuseks - haha - vaatasime lõunast 3D seansi täpselt kolmekesi - mina, minu laps ja üks võõras vanem meesterahvas täpselt keset saali.
Vaatamata sellele, et päriselus see 1,5 h ongi minu jaoks viimane piir, mil ma sellist värvide pillerkaart taluda suudan (v. k. kellele kurat õmmeldakse neoonroosasid suusapükse??) ja sellise optimist-põmmpea seltsis nagu trollide printsess Popi, ei suudaks ma elada niigi kaua, kritiseerida ei taha. Eile meile tõesti sobis. Kiidan Rolfi ja Saarat, jne, kes tegelaste hääle andsid. Ma arvad, et "Trollid" on küll midagi, mis ka täna veel aknast välja vaadates tundub definitely a must-watch.

Räägitakse, et selleks, et saada õnnelikuks, on vaja troll ära süüa. See, kodanikud, ei ole tõsi. Selleks, et saada õnnelikuks, peab "Trollid" ära vaatama. ja kui mõni kangem juurikas peale seda ikka veel kurbust tunneb, kallistage kedagi. Iga tund kella peale või tulenevalt meie kliimavööndist - võimalikult tihti.

Hoogu satun jah, vabandage.
:)



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar