reede, 9. detsember 2016

Ma arvan, et mina olengi see, Impeeriumi Valitseja

Pmts võiks juba ära harjuda, et meil detsembri kuus märtsi pakutakse, kuid mina tardun iga kord vaimustusest ega usu, et selline asi veel kunagi kordub. Aga see kordub! Aastast aastasse. Vihma sajab, muru ja muu vapper rohelus kasvab, ainult lumikellukesed ei ole. Veel.

Tegin täna lapsega pikema jalutuskäigu linnas, libisesime elegantselt ja pööritasime silmi. Tundub, et linnas on mingi kuri Jõuluvanade invasioon käimas - kõik kohad on päkapikke ja Jõuluvanasid täis, mütsidega ja ilma, kottidega ja kottideta kinkidega.

Lapse pealekäimisel (- Ostame juua!) ostsin mingist putkast endale hõõgveini. Maitses imeliselt! Samast ostsime tillukesi, mingi hirmuäratava kattega võileibu. Leivad maitsesid paremini kui välja nägid (katte kooslust tuvastada ei õnnestunud), nii kirjutasime lahknevuse linna vallutanud ufotulede kraesse.

Enne koju jõudmist, jalutades läbi äärelinna, möödusime ühest kipakast majast. Maja küljes polnud ühtegi valgusketti! Enne kui jõudsin hingesugulust tunda, märkasime, et maja juures on inimesed. Kaks tädi ja kaks onu. Inimesed pidasid bilingvaalset vestlust kõige kaduvusest, mille käigus teavitasid üksteist nii oma lähedaste kui universumi puudustest. Neil olid kõvad hääled ja päris korralik diktsioon, nii et ühel (või meie juhul kahel) lihtsal möödakäijal ei olnud võimalik sealt mööduda kõike selgelt kuulmata. Ja mitte et ma väga vastu olingi...

Siiski, pikalt meil vestlust nautida ei õnnestunud.  Üks vestlusest osavõtnu märkas meid ja ütles: "Vaadake, kes tulevad! Ja teie siin muudkui röögite!" Neli paari silmi pöördus kohe meie poole ning olles meid mureliku huviga vaadanud vaid hetke, läksid mehed majja JA KEERASID UKSE LUKKU! Naised läksid ruttu maja taha.

Wtf see oli nüüd?

(Ainuke mõistlik põhjus, mis meile lapsega pähe tuli, et meid on meie ära olekul määratud vähemalt Impeeriumi Valitsejateks ning uudist sedamaid kohalike infokanaleid pidi levitatud. )

**
Muus osas, ignoreerime jõule, jätkuvalt, kuid teatud leevendustega siiski - päkapikk meil ikka käib.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar