esmaspäev, 24. aprill 2017

Öiseid vestlusi moraalist

 
Carrie Nation oli Naiste Kristliku Karskuse Liidu (The Woman's Christian Temperance Union) aktivist Kansases. Naine oli kuulus selle poolest, et hoides ühes käes Piiblit ja teises käes kirvest, murdis sisse baaridesse, kus pahaaimamatud Ameerika mehed napsutasid, ning pesksis kirvega baariletid pilbasteks. Põhjendas seda nii, et kuuleb "Jumala häält", mis tal seda teha käseb.

Oma missiooni käigus jõudis naine külastada lisaks Kansasele ka teisi osariike. Tema portreed kirjaga "All Nations Welcome But Carrie" võis kohata baarides üle terve riigi. Kui naine 1911 a. suri, kasvas tema populaarsus veelgi. Temast kirjutati raamatuid ja lavastati isegi üks ooper! Nimi Carry Nation on registreeritud kaubamärk ning tema kostüüm kuulub Missouri osariigis Halloweeni kostüümide topp kümnesse.
(rohkem vt nt Wiki)

Eile öösel kahe ajal, olles loobunud üritamast uinuda, helistasin tuttavale, umbes, et kuule, räägiks poliitikast vms, ja siis ta mulle hetkel (IKKA VEEL!) aktuaalsete teemade arutamise käigus selle kena inimese meelde tuletaski. Umbes, et "On varemgi naised moraali eest seisnud... "

Millest? A mis seal lõpuks vahet on, täiesti fenomenaalne tädi, ma veetsin hommikul mitu tundi netis tema kohta lugedes :)

A, seda veel öösel mõtlesime, et kui trehvame, leiutame Carry Nationi nimelise kokteili. Tõenäoliselt saab sellest esimene toidupostitus minu blogis.

**
Muudkui vaatan seda pilti ja mulle nii hullult meeldib. Peaks välja printima ja kuhugi seinale paigutama :)


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar