neljapäev, 19. aprill 2018

Ei saa aru

Kaasaegne ameerika kunstnik ja illustraator Michael Carson
Tulin just ühelt kokkusaamiselt ja restoranis jäid silma paar hästi riietatud, inglisekeelt rääkivat meest. Pakun, et tööreisil ärimehed vms, kes õhtustasid koos paari noore eestlasest tüdrukuga. Ja jäin kuidagi mõtlema, et miks on nii, et kell, kingad, hambad, püksid, telefon jms ei tohi olla odavad, aga naine - võib vabalt? Üks asi on see, kui sa oled reisil, ööbid kallis hotellis, tellid kalli prostituudi ja veedad temaga öö. Hoopis teine asi on, kui sa satud võõrasse linna, tutvud tänaval tudengiga, kellel on paljas naba, veel mitte eriti puhas nahk ja vähe hoolitsetud küüned, ta unistab armastusest ja ilusast elust ja sa võtad ta maha söögi eest, viid kallisse restorani, kus ta eristub ülejäänutest tugevalt, sest on end püüdlikult, kuid kohatult üles löönud - sünteetiline kleit kiskumas üle odavate sukkade. Kuidas see ometi piinlik ei ole? Päevasärk peab olema kallis, õhtusöök peab olema kallis, tuba hotellis peab olema kallis, seks aga võib olla kõige odavamalt kätte saadav?

30 kommentaari:

  1. Tasuta asjad pidid need kõikse paremad olema :D

    VastaKustuta
  2. Ei osteta seksi, imetlust. Silmi ja kõrvu. Võimalust tunda end üleelusuurusena.
    T
    Tere hommikust. Petuuniatest: tõi, sest tahtis tuua.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jah, ilmselt. Ja see on mõlematpidi nii südantlõhestav.

      Kustuta
  3. Ülikond oli nii kallis, eskordi jaoks enam ei jätkunud :D

    VastaKustuta
  4. Jestas, ma hakkasin nüüd hoopis juurdlema selle üle, kuidas mu esimene tööintervjuu kõrvaltvaatajale välja võis paista :P Meil oli ka nimelt kombeks kohtuda restoranides ja "onud" tegid välja, aga kõik oli platooniliselt professionaalne. Seda oleku ja riietusstiili erinevust (eks ma ka ju pingutasin ikka) panin aga kah juba toona tähele.
    Kui edasi mõelda, siis eestlastest meeskolleegidel oli veel hullem - joovad noored poisid koos mingite välismaa vanameestega, võeh. :D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. ja mul pole pea üldse kahtlust, mismoodi võis paista see, kui ma ööbisin kunagi hääletajana oma autojuhiga ühes hotellitoas, sest ma võitsin tema lahkuse ja ta tahtis, et mul oleks kindlas kohas ööbida. aga administraator muidugi vaatas: briti hinnatud spetsialist ja idaeuroopa tudeng, selge.

      vaene britt veetis suurema osa ööst baaris, sest ka talle hakkas tunduma, et see kõik võib kuidagi paista.

      Kustuta
    2. No üks asi on see, kui midagi paistab millenagi, teine asi on see, kui fantaasiale üldse ruumi ei jää ja tol õhtul mul mingit kahtlust küll ei tekkinud. Samas – no kindel ei saa olla, loomulikult.

      Kohatu olemisest. Mul on tegelt endal üks äge mälestus sellest, kuidas ma end kohatuna tundsin. Ma olin 16, äsja maalt linna tulnud, patsi ja veninud kampsuniga. Ja istusin ühes überkallis autos ja kõrval istus mees, täpselt selline, nagu postituses kirjeldasin. Me ootasime midagi ja ma ei julgenud hästi hingatagi, rääkimata rääkimisest. Ja see mees siis, vaatles oma käsi ja seletas, et tuli just maniküürist ja ma polnud tol ajal kuulnudki, et mehed ka maniküüris käivad. Ja siis näitas to mees mulle parfüümide minipudelikesi ja nuusutasime koos ja ta seletas, millist neist ta millisel juhul ja kus kohas kehal täpselt kasutab. Et kui on mõni „selline“ juhus, siis kaks tilka seda kaelale ja tilgake kubemepiirkonda. Ja ma istusin ja peitsin oma veel vähe maniküüritud käsi tagumiku alla ja surin, nii umbes korda sada. Hiljem sai sellest mehest mh parfüümiärimees ja me täna me oleme sõbrad, tihti ei näe, aga vahest, kui trehvame, siis kohvitame vms.

      Kustuta
  5. Tegemist on inimolendite, mitte disaintoodetega!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Absoluutselt! Tegemist on inimolenditega, kellest ühed käituda teistega nagu disaintoodetega ja teised millegi pärast (nooruse lollusest tegelt) lubavad seda endaga teha. Mistõttu arusaamatud.

      Kustuta
  6. Aga ehk see on see, et vàljaspool kodumaad kiputakse ikka rihma lòdvemaks laskma, vòimalus mark tàis teha on ikka kordades vàiksem. Ma nt ei imestaks, kui need hàrrased siin ka keskmiselt enam alkoholi tarbiks.

    VastaKustuta
  7. Pikad jalad illustreeriva elemendina on alati teretulnud, olgu nad või kunstipärased:)
    Aga nö. amatööri üleskorjamine jätab alati mehele endast eriti isase illusiooni, professionaalne lahendus (mis sest, et kallis), pigema odava lahenduse mulje.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. St, ma saan aru. Aga häirib vist eeskätt see, et see ei ole võrdne diil. See on röövpüük, see on sama, kui nt mina hakkaks baarides 18 aastaseid peamiselt hormoonide toel otsuseid langetavaid poisse ära kasutama. St, mitte et poisid sellest midagi kaotaks – vaevalt, aga endal hakkaks vist paha. St, kuskil on mingi piir. Mul on. Võrdväärse partneriga oleks ju võidurõõm või ükskõik kuidas seda nimetada, suurem. Ei?

      Kustuta
    2. Päris röövpüük see ikka pole. Kõik on ju seaduse piirides. Tean, olen salaküti tütar. Tean, kuidas peita värskelt nülitud looma nahka, kuidas põgeneda looduskaitseinspektori eest, millised on püünisrauad (mida ametlikult kasutada ei tohi) jms.
      Aga noor kogenematu 18-aastane kinni püüda? See on lubatud. Ei mingit motikale krossikummide alla panekut, et inspektori villise eest ära sõita ja inspektor metsa läbimatusse mülkasse jätta. Ning leida nurgatagune hangeldaja nahaparkimistöökotta, et pärast karusnahad maha müüa ja sellest keelatud rahast oma perele maja ehitada. Meil oli röövpüük mõnikümmend aastat tagasi ellujäämisstrateegia, see siin kirjeldatu on lihtsalt sotsiaalsete normide piiridel kakerdamine.

      Kustuta
    3. Pigem on siin küsimus selles, mis kedagi erutab. Nagu Kaur juba ütles - noor värske liha nt. On inimesi, kes vajavad armukest ja selle suhte keelatud tunnet, et erutuda, aga on inimesi, keda see keelatusega kaasnev ärevus pärsib. Kes otsib ema, kes tütart, kes otsib jälle uut ja värsket, kes vana tuttavat ja turvalist.

      Vanem väga hea ülikonnaga mees ja nooruke ebakindel tibi - see on puhtalt loodus ju. Teadvustamata tungid - nooruke otsib seda, mida tal ei ole (turvalisust, rikast ja küpset meest) ja mees otsib parimas seisukorras värskeid munarakke, kas seal ümber on odavad sukad või mitte, on hormoonide jaoks väheoluline. Mõistusega ei ole siin midagi pistmist, pigem võib võrdlusi otsida loomariigist.

      Kustuta
    4. Nooruke võib otsida ka lihtsalt tähelepanu, mida omavanused noormehed ei ole valmis pakkuma (sest neil on iseenda enesekindlusehädadega liiga palju tegemist). Asi ei pruugi isegi turvalisuses-rikkuses-küpsuses olla, sobiks ka noored ja vaesed mehed, aga need juba ise lähenema ei tule.

      Kustuta
    5. Mingitel segastel asjaoludel on mul paar aastat tagasi olnud mingi teooria seoses vanuste ja vanusevahega. Võimalik, et üheöösuhetele see otseselt ei laiene, ma olen siin kirjutanud armukestest vist, aga panen selle teksti siia siiski üles. Vist põhjusel, et mulle niii meeldib mõelda, et äkki me siiski oleme veidikenegi keerulisemad kui nt koerad või kassid või...

      Text:
      Ääremärkus: üldistamine on sanktsioneerimata valetamise liik. Üldistada võib ükskõik mida ükskõik millega ja vaevukuuldava klausliga “Võimalik, et erandeid on”, ei saa mulle keegi midagi ette heita. Siit siis:

      Et kahekümneaastane kutt sind maha ei jätaks: seksi alati esimesel nõudmisel. Peale pikka seksinäljast puberteeti on ta veendunud, et on sattunud paradiisi.

      Et kahekümneviieaastane kutt sind maha ei jätaks: ära seksi. Ta üllatub. Väga ja sa muutud talle huvitavaks.

      Et kolmekümneaastane mees sind maha ei jätaks: koli temaga kokku. Ses vanuses on mehed umbes nagu hobused, kes sadula selga paneb ja ohjad tugevalt kätte võtab, see saab ka ratsutada.

      Et neljakümneaastane onu sind maha ei jätaks: ole 15 aastat noorem, kui tema.
      St, ma siin arvutasin. Seksuaalse taustaga konkurentsis võib tark naine võita endast 8-9 aastat noorema naise, kuid kui vahe on 13-14 aastat, ei maksa üldse proovida, šansse ei ole. Asi on selles, mastaabis “8-9 aastat” ei organismi tervikuna ega ka kehade erinevused eriti silma ei paista, järelikult võistlus käib peamiselt intellekti ja kogemuse tasemel. Mees ootab mõlemalt kandidaadilt füüsilises plaanis umbes ühte ja sama ja võidab see, kes on targem. Vanusevahega 13-14aastat on kõik palju keerulisem – ja mitte seepärast, et füüsilises plaanis on juba raskem konkurentsis püsida. Lihtsalt nii palju nooremas naises otsib mees midagi printsipiaalselt erinevat: teist põlvkonda, teist tunnetust, teist hoiakut, teisi reaktsioone. Nüüd, kui täiskasvanud naine püüab käituda nii, nagu käituvad temast 13-14 aastat nooremad naised, kaotaks ta mängu hoobilt. Teiselt poolt, ega noorukestel ka täidisid mängida sünni, nii et verist ajujahti lihtsalt ei tule. Ainuke lahendus on püüda mõista, kuidas te sellisesse pepusse üldse juhtusite. Ja seda soovitavalt eneseväärikust kaotamata. Ja rohkem mitte juhtuda.

      Mida teha selleks, et saada lahti kuuekümneaastasest, mina ei tea. Võib olla sööta teda kõige rasvase ja suhkrusega?

      Kustuta
    6. No sa kirjeldad ju üht inimtüüpi, kes võiks huvituda endast palju noorematest. Kahtlen, kas see on nö mainstream-mees, kes neljakümnendatesse jõudnult hakkab otsima midagi uut ja kindlasti erinevat. Jah, kindlasti leiaks seda ... aga mu meelest kaasneb sellega ka igavus, see noor inimene on veits teistsuguse elukogemusega - lühikeseks ajaks kindlasti tore, aga pikemas perspektiivis on nagu kogemustekäärid, mis ei lase voolusängis ühtsena voolata.
      Aga jah, võibolla on see minu mõttelaiskus ja kiiks.

      Kustuta
    7. No pmts sellepärast ongi vanem mees - palju noorem naine suhted suure tõenäosusega lühiajalised. Ja ebavõrdsed on need suhted seepärast, et erinevalt noortest naistest, vanemad mehed teavad seda. Nad teavad, et neil hakkab igav ja seda üsna kiiresti.

      Samas, ikkagi, inimesed on erinevad, need, kes hakkavadki endast palju noorema partneriga kokku elama, ei ootagi partnerilt mingit intellektuaalset võrdsust - neil on teised triggerid. Ja kui lisada siia fakt, et suur osa inimesi arenebki kuhugi sinna umbes keska lõpuni ja edasi piirdub tema intellektuaalne pingutus Delfi uudiste ja seebikatega - siis polegi vanusevahe üldse oluline - nad on igas vanuses intellektuaalses plaanis enam vähem võrdsed ja määravaks saab üksnes kaunis tagumik.

      Ja siis on teised, kes kasvavad pidevalt ja vajavad partnerit kes kasvaks (isiksuslikus plaanis, onju) temaga kaasa. Kui partner seda ei suuda - juhtub õnnetu suhe.

      Kustuta
    8. St, ja siis on veel need suhted onju, kus keegi ei olegi mölakas, ja teineteisega käitutakse kuidagi ausalt ja hoolivalt. Siis on võimalik ka lühiajalise suhte puhul, et mõlemad korjavad üles üksnes positiivsed emotisioonid/ kogemused/ mälestused. Aga ma kahtlustan, et neid on vähem, kui teisi. Sest inimesed on egod ja liiga hõivatud, et lisaks enda vajaduste rahuldamisele süveneda ka partneri omadesse.

      Kustuta
    9. jessuke, vastikult tark jutt.

      Kustuta
  8. Ja kus kohast neid odavaid sukki saab?

    VastaKustuta
  9. Ma olen palju komandeeringutes käinud. Mul ei ole küll su kirjeldatud kallist välimust, teenistuse poolest isegi võiks, aga itikate ametiriietus kipub ka komandeeringus olema teksad + mingi särk. Aga kust kurat ma selle kalli armastuse leidma peaks? Kui ei ole professionaalne seksireisija või pole kohapeal kontakte ees, siis ma küll ei oska.

    Palja nabaga tudengineiu puhul võlub neid härrasid ilmselt nooruse värskus, sellest piisab, perse need sukad.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma tol päeval suure emotsiooniga kirjutasin. Hiljem hakkasin ise ka mõtlema, et ega ma ka tegelikult ei tea, kust kallist seksi saab. Nii teoorias – küsiksin hotelli administraatorilt või muult personalilt, taksojuhtidelt. Ma enne lapse sündi reisisin väga palju, nii tööalaselt kui muidu ja kogemusele tuginedes: kui hotellides midagi juhtub, siis enamasti ikka nii, et õhtul hotelli- või lähimas baaris vaatad kogemata (või mitte eriti kogemata) kellelegi silma – sa lõhnad hästi, sul on mõttetu hotelliõhtu, mul on mõttetu hotelliõhtu, let`s have some fun. Aga enam vähem võrdväärse partneriga, nimetame asju õigete nimedega, lepime kokku ja hiljem soovitavalt kumbki oma tuppa magama, sest homme on ikkagi tööpäev jälle. Aus diil, mu meelest nii täiskasvanud teevad.

      Kustuta
    2. nu pagan teab, kui võrdväärne see suhe prostitutsiooni puhul on. Seal on ju jube palju inimkaubandust, võlaorjust jms.

      võib vaadata ka sedapidi, et prostituuti ei taha võtta, sest peas tiksub kogu aeg mõte, et äkki teda sunnitakse, äkki keegi hoiab ta dokumente enda käes ja saadab klientide juurde. suvalise noore tüdrukuga on lootus, et äkki ta ikka ise tahab ka.

      Kustuta
    3. kusjuures ka suvalisele noorele tüdrukule võidakse üritada raha pakkuda (kogetud - kui niisama külgelöömine ei toiminud, proovis mees siiralt, et no aga äkki raha eest sobib?)

      Kustuta
  10. No teoorias jääb veel ikkagi ka võimalus, et tegu oligi suure ja siira armastusega. Nagu tuhkatriinu muinasjutus X2
    :)

    VastaKustuta