neljapäev, 7. märts 2019

Küürakatest

by Ann aka Incolorwetrust, Russia
- Meie vanuse ja staatusega, - ütles mulle eile üks tuttav daam olles veinipokaali kolksuga lauale asetanud, - sobivad üksnes naiselikkus ja elegants! Ainult! Ma kordan, ainult, naiselikkus ja elegants. Ja sina, vaata ennast, vaata! Miks sul teksad jalas on? Ja need ketsid, need ketsid… Jumal, kas sa ei jõua endale normaalseid pükse osta? Ja kuidas sa käitud? Nagu mingi ...  poisike!
Noh. Ma mõtlesin. Ta on ju tark inimene ikkagi. Ilmselt on aega teha mingeid järeldusi.
Ja ma läksin täna poodi oma vanusele ja staatusele sobivat mantlit ostma.
Ja ma proovisin selga terve hunniku naiselikkust ja vaguni täis elegantsi.
Ja ostsin mantli.
Poolpika, tibukollase.
Ja ühe roosa vesti, kunst-pika-karvalise.
Mõlemad sobivad ideaalselt igat sorti teksadega.
Istun siin ja mõtlen nüüd.
Küürakast ja hauast, vist.

37 kommentaari:

  1. Mõned naised on piisavalt naiselikud ka teksadega, teised peavad vaeva nägema ja oma soo rõhutamise vajadusega ebamugavat atribuutikat kandma :P

    VastaKustuta
  2. Oh, ma olen eluaeg teadnus, et D-korvikesega blondiinide elu on kordi lihtsam.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Protesteerin! Blondiinsusest ei tea, aga alates D-korvist on näiteks trepist märksa valusam joosta, kui midagi selle vastu ekstra ette ei võta.

      Kustuta
    2. ja riided istuvad halvemini selga ja...

      Kustuta
  3. Teksaseid kandsid vanasti ainult ameerika farmerid!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. ÕudneÕ onju! Seda mulle eile selgeks teha püütigi - nagu mingi, ma ei tea, kolhoosnik.
      Hea veel, et keegi tea, et nt praegu ma vedelen Marati tüüpi dressipükstes ja loen Hyperioni - see on täiega hea raamat.

      Kustuta
    2. :D Marat ja Hyperion :D absoluutselt!

      Kustuta
    3. SELLINE teadmine teeb küll kurvaks. Hyperioni peab ikka skafandris lösutades lugema.

      Kustuta
    4. Hyperioni võib skafandris lugeda, aga kui Endymionini jõutakse, tuleb hankida tiibklaver ja selle kaanel sensuaalselt lebades raamatud läbida.

      Kustuta
    5. Mul ei ole skafandrit, kõige lähim asi, mis mul on, mille osas mulle tundub, et see kosmosega kuidagi seotud on, on ujumimisprillid. Proovisin suusaprille ka, aga ujumisprillid tundusid paremad. Oo, praegu meenus, mul on ühed hõbedased sukapüksid...

      Kustuta
    6. Dressipüksid on loomulikult skafandri sisse käiv vooder ehk siseskafander. Skafandri sisse ei panda ju ometi kleiti või.

      Kustuta
    7. Jee! Mul on siseskafander! Nüüd on kohe palju õigem tunne - ujumisprillide JA siseskafandriga!

      Kustuta
    8. Minu teada kantakse skafandris kas keskea rõõme ja maikat või siis bikiine. Mitte mingeid dressipükse!

      Kustuta
    9. Eee…
      https://www.quora.com/What-is-worn-under-a-space-suit

      Kustuta
    10. Bikiinid tundub küll väga rumala variandina.

      Kustuta
    11. Sandra Bullock võibolla kannab seksikat maikat, aga tegelikult...
      https://www.youtube.com/watch?v=PE_BfMKcb3c

      Kustuta
    12. Olen õnnetu, kui mind tabatakse valetamiselt.

      Kustuta
    13. Pikk aluspesu ongi peaaegu nagu dressid. Aga ma kahtlustan, et see raamat on nüüd läbi, võibolla ka juba Hyperioni langus. Endymioni jaoks võib kostüümi vahetada. Algul pardijahi riided ja.

      Kustuta
    14. Lendav, jaa, Hyperioni langus on pooleli. Jätkuvalt siseskafandris.

      Kustuta
  4. Hyperion ! Yggdrasill !!
    Selle peale annan isegi teksad andeks. Mul endal ei ole ühtegi paari. Aga see ei tähenda, et mul oleks suurtes kogustes midagi, mis “naiselikkse ja elegantsi” definitsiooni alla käib.

    VastaKustuta
  5. Täiesti hämmastav, et sellises vanuses "daam" pole ikka veel ära õppinud, et viisakad inimesed ei ürita teisi inimesi elama õpetada. Mina olen kindlal veendumusel, et imelik on iga kell parem kui igav, vanusest sõltumata - see ajatu elegants on lahe ainult siis, kui näed, et see tõesti tuleb inimesest enesest ja ta selle loomulikult välja kannab. Muidu pooldan iga kell kollaseid poolmantleid.

    VastaKustuta
  6. MIna olen teksadega ja tennadega alati rohkem pilke ja tähelepanu saanud, kui "elegantsi ja naiselikkusega". Peamine on iseendaks jääda, omas elemendis olla, see töötab. Vale kest ja võõrad suled on nii läbinähtav ja natuke naeruväärne.

    VastaKustuta
  7. Mantli ostmine oli siis küüraka test.

    VastaKustuta
  8. Ma mõtlen kui vähe on vaja selleks, et keegi ütleb midagi ilu ja väärikuse kohta ja kohe inimene tormab ummisjalu poodi ennast tuunima, pläd kui kiiresti. See näitab ikka seda kui kiiresti inimesel saab porikärpsed peas lendama. :)

    VastaKustuta
  9. Tulin igaks juhuks ütlema, et mul pole küll ühtegi paari teksaseid, see-eest on mitu paari teksalõikega kamopükse. Muidu mõtlete minust veel jumal teab mida.
    =)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma hakkasin juba mõtlema, hea, et sa ette ära lohutasid.

      Kustuta
  10. Kaur, see on maailma parim luuletus, ma tean seda peast :)

    Kõige muu osas, ma pean vist tunnistama, et ega ma nii kriitikatundlik ei ole. Lihtsalt mõned jutud, mõnikord, tagantjärgi meenutades, tihti kontekstist välja tõmmatuna ja asjaolude kokkusattudes ... on lõbusad.

    Päriselus, ma tõesti armastan ketse, ja inimesi ketsides. Samas, mu töö eeldab klassikalisi kontoririideid, vastavalt, kontsi. Muul ajal ma jooksen toidupoe, lapse muusikakooli, trennide ja proovide ja toidupoe vahet ja seda on mugavam ketsides teha. Nii et - nii ja naa.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tgelt mina ei saa aru, miks kontoris peaks kontsi kandma. Tegelt?

      Kustuta
    2. Tegelt üldse ei pea, st keegi ei nõua aga mul on selline traditsiooniliselt pigem meeste pärusmaaks (no vähemalt veel mõni aeg tagasi peeti seda pigem meeste pärusmaaks) peetav amet, st suurem osa kolleege on mehed, st mul, austusväärsesse ikka veel pigem mitte jõudnud alakaalulisel karjumist mitte armastaval jupatsil, on lihtsam kehtestada end kontsadel ja meigiga, viigitud ja viimse nööbini kinni nööbituna. Kas saaks teisiti? Kindlasti! Ehk siis traditsioon pluss isiklikud kompleksid :)

      Kustuta
    3. Aa, sa pead silmas, et alateadlikult peetakse autoriteetsemateks pikemat kasvu inimesi ja sellep on vaja, ning tänapäeval naissoost isiku puhul ka aktseptaabel, ennast kontste abil kehtestamiskõrgusesse tõsta?

      Kustuta
    4. Pigem nii, et mina ise tunnen end kõrgemana olles võimsama. Asjata ei öelda, et rääkides lapsega - kükita tema silmade kõrgusele, siis tuleb vestlus võrdsem ja usalduslikum. Nii mulle tundub, et olles oponentide silmade kõrgusel, on ka meie positsioon võrdsem.
      Mul on olnud kogemus, kui mina, olles veel väga noor ja kogenematu juht, pidin töötama koos paari setode soost naisega. Aga - nad olid must pea jagu pikemad ja topelt võib-olla rasked ja vanemad ja palju kõvema häälega. Vesteldes, ma tundsin koguaeg, et vaistlikult liigun ja liikusingi samm sammuli neist eemale, kuni seinad ette tulid. Ja nii mitmeid kordi, nad surusid mu iga kord nurka puhtalt oma füüsilise suurusega füüsilist jõudu kasutamata. Need olid ägedad ajad tegelt, kui ma korra kuus vähemalt peale tööd kodus tonnides lahkumisavalduse vorpisin. Millalgi läks muidugi lihtsamaks. Aga - suurus loeb. Isegi lipsu värv läbirääkimistel loeb.
      Teiseks, see on vist mingi enda meelestatust küsimus ka. Udupea veits, nagu ma olen. Ma panen selga need riided ja sellised kingad ja see tähendab, et nüüd ma teen tööd, st kõik muud jamad, töövälisel mõtted jäävad pausile - tööaeg, baby, õige meelestatus, lihtsam keskenduda.

      Kustuta
    5. Jah. Meelestatus. Kui ma lähen laskmisvõistlustele ja mul on klubi dress seljas, on kohe kuidagi lihtsam võistlemisele keskenduda. Kui ma panen saepurused tööpüksid ja turvasaapad ja kaitseprillid ja kõrvaklapid, on oluliselt kergem saagimisele keskenduda (kuigi saaks ka suva riietes ja kasvõi paljajalu, ainult prillid on kohustuslikud).

      Kustuta