reede, 1. juuli 2016

Hommik

Öösel vaatasin filmi "Never let me go". Vaatasin, sest unetus piinab juba mõnda aega ja Kazuo Ishiguro samanimeline raamat ei lase lahti. Vaatamata suve- ja puhkusealguse-kiirele olen korduvalt proovinud siia sellest kirjutada, kuid iga kord jõudnud kuhugi punkti, kus tundub, et see pole see või siis pole peamine. Ma pean veel veidi mõtlema.

Seniks panen maasikamoosi külma ja esimesed kurgid purki. Kasvuhoones on tomatid siduda vaja, peenralt till, sibul ja piparmündid sügavkülma sättida. Üleeile käisin seenel - võrratu, ma armastan seenel käimist kirglikult. Paistab, et tänavu on hea seeneaasta. Eelmine aasta ei olnud. Üleeile korjasin pangi, tegin esimese seenerisotto ja ülejäänud viisin kokkuostu - sest - kuhu, eks. Pealegi raha pole kunagi palju. 25 eurot, ühelt poolt naeruväärne võrreldes kulutatud ajaga, teiselt poolt - kui mõelda metsas viibimisest saadud naudingule - täielik võit - kolm tundi kvaliteetaega - VAIKUST JA AINULT OMI MÕTTEID (või mõttetusi) + raha, mille eest saame lapsega nt  korra kinos käia (lisakorra - 1x kuus kino ja rämpstoit on meil nö tavaks, tavaliselt tähistame selliselt palgapäeva).


Plaane on muidu teisigi - hommikul lubasin, et ostame täna ämblikmehe dressipluusi, mille laps mõni päev tagasi poistekaks põlgas (millest meelemuutus sündis, ei ole teada).  Peame ostma uue ujumisrõnga, sest vanal ei püsi õhk enam sees. Igapäevane tiir randa (eile jäime rannas paduka kätte, mul hakkas kaldal last oodates nii külm, et läksin tagasi vette sooja). Muru on aetud, aga ääred trimmeriga tegemata ja puude alused tahavad ka rohida. Vaja on õmmelda üks tekikott ja paar suvekleiti (lehvivat!) lapsele. Vaja on tapeeti panna. Vaja on... ma hakkan nüüd kusagilt otsast pihta :)



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar