esmaspäev, 31. detsember 2018

Natuke veel…


Detsembri lõpus juhtub selliseid päevi, kui päikene ei tõusegi. Sellisel päeval on õige kohe hommikul panna nina pesunäpiga kinni ja helistada kontorisse. Anda teada, et nakatusid ohtlikusse linnugrippi ja kass, kelle peale sa eile aevastasid on juba mõnda aega koomas. Peale seda keerata end kolme, või isegi nelja, unenäkku, talvisesse, soojasse ja maga veel tund või kaks. Ärgata, libistada end teki alt välja, sirutada jalad põrandale, tõsta need tagasi voodisse ja magada veel, natuke või suisa palju. Ärgata päriselt, haigutada nii, et kass kukub koomast välja, tagasi detsembrisse, saba turris nagu pudelihari. Minna kööki, juua kohvi küpsistega ja vahtida kaua aias lumises hämaruses aeglaselt kulgevaid kitsi. Või sajasilmalist teed korrusmajade rägastikus – vahet ei ole tegelikult. Isu täis vahtinud, valada kuusele vette ja endale teed, ning sättida end ootama. Detsembris juba on, mida oodata.

9 kommentaari:

  1. Mhm, kassita oleks keeruline detsembrit fännata.

    VastaKustuta
  2. Vastused
    1. Choose life, etc.
      https://www.youtube.com/watch?v=RCxgqHqakXc

      Kustuta
  3. No selle postituse peale saab öelda vaid, miauuuuuuu! Ja imelist uut, vahva Tilda. PS - palun klõbista vapralt edasi!

    VastaKustuta
  4. Mäemamma, aitäh! Ilusat aastavahetust!

    VastaKustuta
  5. Sädemeid, särtsu ja tähesära uueks aastaks!

    VastaKustuta
  6. Põhimõtteliselt võib ka paksema kasuka selga kasvatada ja iginäljasena mööda argade igatsuste jälgi joosta, ühtki kätte saamata, aga valulikult elusana.

    VastaKustuta