teisipäev, 9. aprill 2019

Ei tarkust sünni varjata...


Lugesin Manjana blogist, et Kirsti Timmer arvab, et kui mees jätab maha noorema pärast, on asi kindlasti välimuses. Seejuures, välimusest rääkides ei räägi ta tervisespordist või tervisliku(ma)st toitumisest nt. Kirsti räägib kunstripsmetest ja sellest, et riietuda tuleb nooruslikult.

Ma Kirsti postitust, tõsi, lugeda ei viitsinud, kuid juba üksi selle põhjal, mida Manjana kirjutas, kinnitan, et Kirsti ei tea elust midagi.
Nagu kõik juba aru said - erinevalt minust.
Ma kohe seletan, olgu veel vaid ääremärkusena märgitud, et üldistamine on sanktsioneerimata valetamise liik. Üldistada võib ükskõik mida ükskõik milleks ja vaevukuuldava klausliga "Võimalik, et erandeid on," ei saa mulle keegi midagi ette heita.

Siit siis: mida teha, et mees sind maha ei jätaks ja seda täiesti sõltumata kunstripsmete kogusest sinu näos.
Et 20aastane kutt sind maha ei jätaks: seksi temaga alati esimesel nõudmisel. Peale pikka seksinäljas puberteeti on ta veendunud, et on sattunud paradiisi.
Et 25aastane kutt sind maha ei jätaks: ära seksi. Ta üllatub. Väga ja sa muutud talle huvitavaks.
Et 30aastane mees sind maha ei jätaks: koli temaga kokku. Ses vanuses on mehed umbes nagu hobused, kes sadula selga paneb ja ohjad tugevalt kätte võtab, see saab ka ratsutada.
Et 40aastane mees sind maha ei jätaks: ole 15 aastat noorem, kui tema.

St, ükskord ma arvutasin välja, et seksuaalse taustaga konkurentsis võib tark naine võita endast 8-9 aastat noorema naise, kuid kui vahe on 13-14 aastat, ei maksa üldse proovida, šansse ei ole. Asi on selles, et mastaabis "8-9 aastat" ei paista ei organismi tervikuna ega ka kehade erinevused eriti silma, järelikult võistlus käib peamiselt intellekti ja kogemuse tasemel. Mees ootab mõlemalt kandidaadilt füüsilises plaanis umbes sama ja võidab see, kes on targem. Vanusevahega 13-14aastat on kõik palju keerulisem - ja mitte seepärast, et füüsilises plaanis on juba raskem konkurentsis püsida. Lihtsalt nii palju nooremas naises otsib mees midagi printsipiaalselt erinevat: teist põlvkonda, teist tunnetust, teist hoiakut, teisi reaktsioone. Nüüd, kui täiskasvanud naine püüab käituda nii, nagu käituvad temast 13-14 aastat nooremad naised, näeb ta igal sajal juhul välja võlts ja naljakas ja kaotab mängu hoobilt. Teiselt poolt, ega noorukestel ka täidisid mängida sünni, nii et verist ajujahti lihtsalt ei tule. Ainuke lahendus on püüda mõista, kuidas te sellisesse pepusse üldse juhtusite. Ja seda soovitavalt eneseväärikust kaotamata. Ja rohkem mitte juhtuda.


Mida teha selleks, et saada lahti kuuekümneaastasest, mina ei tea. Võib olla sööta teda kõige rasvase ja suhkrusega?

Tervitades,
doktor Tilda

17 kommentaari:

  1. Miks sul meest ei ole? Enda kasuks ei ole proovinud oma tarkust kasutada?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kallis inimene, kes sulle siis harivaid postitusi kirjutaks, kui mina mehele ära läheks.

      Kustuta
  2. Nääh ja mu lugejad räägivad, et ma olen naljakas. Su postitus tuli palju naljakam kui minu oma ja tõeterasid on kah rohkem.
    Ma ka ei tea, kuidas 60-aastasest mehest lahti saada. Ma arvan, et see söötmise trikk ei tööta. Äkki tervisesport? Selles vanuses mehed meil muutkui sõidavad rattaga ja käivad võistlustel ja jummala tihti kukuvad kokku just terviseportides. Isegi nooremad kui 60.

    VastaKustuta
  3. Mina olengi sihtgrupp, sestap tean ma kõigest kõike! Regulaarsus on kõige tähtsam - kui vanemas keskeas mehe elust kaob regulaarsus (igapäevane naine-soe toit-pits kanget alkoholi), oledki mehest lahti! Ja sellest olen ka naismügralikel maastikel möllates lõpuks aru saanud, et omaealine on parim:)

    VastaKustuta
  4. Mul teema enda kohta midagi asjalikku lisada pole, aga seda pean ma ütlema, et Tilda valdab sõnakunsti nii, et mina naudin lugedes ka iga tühikut.

    VastaKustuta
  5. No jah, aga mis on need üksiolemise plussid siis?

    VastaKustuta
  6. Hirmsasti tahaks ka kommenteerida. Aga ma pean enne üle küsima, kas mu 16 aastat vanem kaaslane valis mu seetõttu, et ma olen noorem, või pigem ühiste huvide ja sobivuse baasil. Meil kulus tutvumisest peaaegu terve aasta, enne kui miski üldse susisema hakkas. Enne tuli piisavalt palju koos palgihunnikuid üle vaadata, ökoloogiast ja jahindusest vestelda, saage ja relakaid võrrelda jne jne. Kunstripsmed ja geelküüned ning karvakasvu kärpimine ei ole kohe üldse teema.
    Naisi ei valita mitte ainult vanuse järgi - on ka muid tegureid. Minu lihtsa käsitluse järgi jagunevad mehed kahte jakku - need, kes hindavad asjalikke, energilisi, atsakaid naisi ja teised, kes tahavad olla rüütlid abitule, kahvatule ja saamatule neitsile. Süsteem on muidugi keerulisem, aga nii põhimõtteliselt. Ütleks, et tihtipeale ei talu ebakindlad mehed tugevaid naisi. Kes aga on ise oma mehelikkuses absoluutselt kindel, võib endale lubada väekat naist.

    Aga vanuste kohta ei oska ikka midagi kirjutada... Mulle on ikka meeldinud mõnevõrra vanemad mehed, sest omavanused kipuvad tihti olema sellised, kuidas nüüd öelda, kabajantsikud.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. hakkasin mõtlema, kumba sorti naine ma ise olen, ei osanud otsustada (ma olen kindlasti mingites asjades energiline ja ettevõtlik, mingites teistes asjades kindlasti saamatu), küsisin elukaaslaselt. "Milline iganes sa soovid olla," vastas tema malbelt, kogenund abielumehe toonil.

      Kustuta
    2. Küsisin järgi. Mees vastas, et temal ei olnud üldse plaanis nooremaid naisi vaadata. Oli hoopis päris pikalt kõhkleval seisukohal, et mida see noorem naine temast tahab?!

      Kustuta
  7. Võin vastata isikliku kogemuse baasil. 60-aastasest mehest saab lahti blogimise abil. Abiks on ka see, kui unustad hajameelselt sulgemata oma kinnise blogi, kus arutled sõbrannadega oma (abi) elu üle ja ta saab lugeda, mida sa sellest arvad. Kusjuures ma ei rääkinud temast midagi valet, ei halvustanud ega liialdanud. Aga tõde ongi kõige valusam. Lahkuminekuni kulus tegelikult sellest paljastusest veel 5 aastat, aga kui ma küsisin, miks ta mu maha jättis, siis mainis ta ikkagi põhilise põhjusena mu blogimist.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kas sa sellepärast enam ei blogigi?

      Kustuta
    2. Blogisin ikka veel mõne aja, aga mitte enam samal aadressil. Praeguseks aga on tekkinud tunne, et pole midagi uut siin päikese all, kõigest on räägitud ja nii ei tõmba enam kirjutama.

      Aga kui ma nüüd oma eksile ütlesin, et kavatsen võib-olla hakata raamatut kirjutama, siis ei muretsenud ta sugugi, et mis ma temast seal kirjutan. Ütles hoopis, et hea mõte, sa kirjutad hästi. Saa siis neist meestest aru...

      Aga oma uuest suhtest tõesti ei taha enam blogida, nii palju ma olen oma vigadest õppinud küll.

      Kustuta
  8. Autor on selle kommentaari eemaldanud.

    VastaKustuta