neljapäev, 15. september 2016

Lombist ja lapsest

Lasteaia hoovi ehitati uus asfalteeritud plats - sportimiseks. Otsekohe hõivas platsi määratu, mõõtmatult enesega rahulolev lomp palju lubava kosmilise mustendusega keskel. Lombil oli selline ilme, nagu oleks plats spetsiaalselt temale ehitatud. Kõik vaatasid lompi suure lugupidamisega ning astusid aupaklikult ümber.
Kuni ükspäev hommikul.
Kuni ükspäev hommikul ilmus platsile tirts, nii umbes viie aastane pea pepuni kollastes kummikutes. Tüdruk keksis võidukalt kiljudes lombis, ühest äärest teise läbi kosmilise mustenduse pritsides vett taevani.
Järgmisel päeval märkasime, et lomp kahanes pelglikult iga kord, kui temast mõni laps mööda kõndis. Tänaseks on lomp end õige pisikeseks kartnud.

:)
(Pilt Pinterestist)

4 kommentaari:

  1. see on oma olemuselt väga sarnane lugu jutukesele Kisa "Päkapikk Pikapäkk" (Heljo Mänd) raamatust. ainult tegelased on teised. oled lugenud?

    VastaKustuta
  2. Haaa, üldse ei tule ette, aga pead anda ei saa. Ma loodan, et siis vähemalt mitte pahas mõttes sarnane :)

    VastaKustuta
  3. see on muide selline unikaalne raamatuke, mis on meeldinud mu kõikidele lastele. ja seda pole sugugi nii vähe. kui järele mõtlema hakata, siis ma ei tea mitte ühtegi teist sellist. raamatut. toitu. tegevust. mängu. asja. või midagi muud nii eriliselt erilist:)

    VastaKustuta
  4. :D No nüüd ma pean uudishimust seda raamatut lugeda saama! Panin raamatukogu nimekirja.

    VastaKustuta