kolmapäev, 18. jaanuar 2017

Mehed ei ole naised, mehed söövad saiakesi.

Teemaväliselt, kaasaegne Hiina kunstnik Xi Pan

Tulenevalt sellest, et maja soojustus (minu arusaamist pidi mingi kiht maja sise- ja väliseina vahel) on tõenäoliselt vajunud (või on hiired selle pesadeks ära tarvitanud) ning katus vajab vahetamist (aga ei tilgu ja ma tahan muuta korstnajala asukohta ja selleks tuleb läbi teha mingi hull kooskõlastamiste ralli erinevate võimuesindajatega - nii et ootan, kuni meil reaalselt külm hakkab), on minu maja talviti kaunis. Kaunis mõttes katuseääri ehivad toredad jääpurikad. Just üleeile jooksime tütrega fotokatega ümber maja ja pildistasime iga võimaliku nurga alt.

Aga eile külastas meid mees. Üks selline pidurdamatult hooliv ja hoolitsev. Ärkasime lapsega tohutu lärmi peale, esimese hooga mõtlesin, et keegi kraabib maja seinalt krohvi maha. Ronisin unesegasena aknale ja mida ma näen. Mees on võtnud labida ja peksab sellega jääpurikaid alla.

Milleks, püha taevas, milleks.
Mees vaatas mind laialt naeratades, heatahtlikult, nagu last ja teatab: "Kuule, need on ohtlikud, need võivad pähe kukkuda."
"Ahah.."

(Aga nad meeldisid mulle!)

"Tulge üles, ma toon paar korvi puid ja tulen ka tuppa. Ma tõin kohvi ja saiakesi."

Me nii üldiselt ei söö saiakesi.
Aga keda see huvitab.
Ja tegelt olid ikka imemaitsvad...

5 kommentaari:

  1. ja siis on meestega nii, et and niidavad muru, koos karikakarde, ristikheina, meelespeade ja margaretadega.
    samas, purikad, muru ja lilled kasvavad uuesti, aga hoolivust tasub elus hoida. ohkad korraks, jood kohvi ja sööd hoopis saiakesi.
    nii südantsoojendav:)

    VastaKustuta
  2. :) Südantsoojendav, jah.

    (misantroop minus: "Mingi piirini, mingi piirini")

    VastaKustuta
  3. Mingi piirini, mingi piirini. Aamen selle peale!

    VastaKustuta