kolmapäev, 15. märts 2017

Hästi on

Woman in a Garden, 1867, Claude Monet
Olen juba mitu päeva tahtnud kirjutada, et hästi on. Märts on alles poole peal, aga mul on järgmise aasta puud tehtud - tellitud, lõhutud ja riidaski juba. Risu peab veel kokku riisuma, aga praegu on liiga porine.

Viljapuud on lõigatud ja lubjatud, oksad osaliselt lõkkesse veetud. Ülejäänud saab ära koristada, kui maa taheneb. Noor elupuuhekk sai õigel ajal kaetud - polnudki nii suur jampsimine, kui arvasin. Eelmisel aastal põllult aeda kolitud lumikellukesed on kõik õitsema läinud, teistel kevadlilledel on ninad väljas. Ootan tulpe ja nartsisse - suurem jagu on eelmisel aastal mulda pandud.

Ükspäev saatsin lapse õue. Mõni aeg hiljem tuli tuppa tagasi - kirjeldamatult porine, paksult, konkreetselt üle kere, nägu kaasa arvatud. Aga rõõmus - nimelt - ta rohis kasvuhoonet! Imestasin - ma ka sügisel justkui rohisin ja kaevasin isegi! Laps ütles, võib-olla ma mäletan valesti, sest KÕIK KOHAD OLID MURU TÄIS! AGA NÜÜD ON KÕIK KORRAS! No jah, kiitsin, rõõmustasime.

oft: Eile tuli lasteaiast, küsisin, kuidas läks, kas mõtlemisnurgas ka istumas käis. Ütles, et ei käinud. Kiitsin, rõõmustasime. Siis mõtles natuke ja ütles:
- Oota, kuidas see sõna oligi - see ähvardati. Jaa, emme, mind ainult ÄHVARDATI sellega! Söögitädi lubas saata, kui ma kätega laua trampimast järgi ei jäta.
Noh, rõõmustasime veel - progress ikkagi ja veel uue sõna õppis ka ära!

Noortele viljapuudele said sügisel võrgud ümber pandud, nii et need on ka alles, kitsed ei ole liiga teinud. Kütma peab juba vähem, päike on suureks abiks, kui akendelt hommikuti kattes eest tõmmata.

Täna olin erakordselt tubli - tegin kaks kõnet, mida olen juba nädalaid edasi lükanud. Tellisin uue pangakaardi, sest praegune enam ei tööta, viimati võtsin rahaautomaadist nii palju raha, kui see andis, sest kaardi peale poes enam loota ei julge. Ja teise kõne tegin prügiveoteenust osutavale firmale - minu ja nende konteineri tühjendamise graafik miskipärast enam ei kattu ja mitte, et mul jalutamise vastu midagi on, kuid ma eelistan seda teha siiski prügikonteinerit kaasa vedamata - mul on maja juurest krundi piirini ikka päris mitu meetrit.

Vaja on lasta murutraktori terad teritada ja uus muruniiduk osta. Sirelipõõsad on vaja tellida, ei tea veel, kust. Ja paar mustsõstrapõõsast ka. Mitte, et meile kolmest olemasolevast küll ei oleks, aga rida on poolik :)

Eile pani laps paprikaseemned mulda ja külvas kassile kausikese muru ka (pärast pesin mina põrandad :) ). Paprika jaoks on küll vist veidi hilja, kuid... See on selline veider värk - ma nagunii ostan taimed ja ausalt öelda tomati ja paprika taimedel on omadus tekkida kevadeti ka eikusagilt - alati on kellelgi paar tükki või paar korda paar tükki üle ja ära visata ei raatsi - mis sa mõtled, mitu kuud aknalaual poputatud. Aga vat hing enne rahul ei ole, kui saab ikka mõni seemneke endal ka mulda poetatud.

Ühesõnaga.
Igav ei ole ja üksluine ka mitte. Mul ei oleks ka siis, kui ma tööl üldse ei käiks - iial.

6 kommentaari:

  1. oeh, töö töö Töö töö TÖÖ töö töö ja töööööööööööööö
    parem ikka elada hruštsovkas.

    VastaKustuta
  2. Kuule, hruštšovkas äkki oleksid naabrid, kes peseksid öösiti pesu? Või peaksid koera või oleks neil seitse eriti lärmakat last? Ja kas siis ikka ööbikud kostaksid? Aga konnad? Aga ma ei saaks isegi suvel poole lõunani aias pesu väel kohvitada? Ja sööma peaks aastaringselt toas? Ja kus ma siis saunas käiks? jne.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. naabritele tuleb kutsuda politsei
      koer mürgitada, lapsed ehmatada
      ööbikud ja konnad - ivar vinkeli loodusplaadid
      pesu väel saab aknalaual istuda
      süüa saab välikohvikutes
      spa sisaldab sauna

      elagu hruštšovka, võib arvata!

      Kustuta
  3. aga kuidas muidu saun ja mustsõstrapõõsaste rivi seotud on?

    VastaKustuta
  4. Vist peamiselt esteetiliselt. Et ilus vaadata sauna aknast.

    VastaKustuta